Gezamenlijke activiteiten

Onderstaand vindt u een greep uit onze gezamenlijke activiteiten:

Samen aan verschillende activiteiten deelnemen

Bij de dagbesteding kunt u samen met andere mensen aan verschillende activiteiten deelnemen, zoals gezamenlijk koffie of thee drinken en warm eten. En met verschillende spellen spelen, o.a Triominos, rummikub, sjoelen e.d. of geheugenspellen.

Elkaar gezelligheid bezorgen

De dagbesteding is vooral samen bezig zijn en elkaar gezelligheid bezorgen. Er kan van alles!! De krant lezen, het nieuws bespreken, knutselen, wandelen of meer bewegen om uw conditie op peil te houden. De activiteiten zijn aangepast aan uw mogelijkheden en wensen.

BeleefTV

Bij Marumer Plein komen bezoekers met uiteenlopende problematiek. Van een niet aangeboren hersenletsel (NAH), psychiatrische problematiek tot het ontlasten en ontzorgen van de mantelzorger. Het grootste gedeelte van de bezoekers zijn echter mensen gediagnosticeerd met de ziekte van Alzheimer. Voor deze specifieke doelgroep is De BeleefTV een uitermate geschikt middel.

Voor de dementerende doelgroep merk je dat er een gebrek aan activiteiten is of dat er niet de juiste prikkels worden aangeboden. Dit komt het dementieproces niet ten goede. Wij denken dat wij met De BeleefTV de perfecte aanvulling op onze begeleiding hebben gevonden om het proces van dementie te vertragen. Dit kan onder andere door de jukebox met beeld- en muziekfragmenten uit de jeugd van de doelgroep.

Naast de jukebox zijn er nog tal van actieve spellen die ervoor zorgen dat zowel de fijne motoriek als het mentale vlak gestimuleerd wordt. Iets wat wij allemaal willen voor u als cliënt en voor u als betrokken mantelzorger van de zorgvrager. Bewonderingswaardig genoeg is De BeleefTV niet enkel voor de groep dementerenden een succes. Ook de eerder genoemde doelgroepen hebben een feest der herkenning en beleven de DeBeleefTV.